Så många tranor var det vid Hornborgasjön igår lördag när vi var där. Åkte vid 9-tiden på morgonen. Kallt som bara den. Två plusgrader. Efter att ha kört en bit, så började de snöa, men som tur var så var det bra en lokal snöskur.

Ankommer Hornborgasjön en dryg timme senare. Hittar en bra parkeringsplats med utsikt över fältet där tranorna utfordras på dagarna, och eftersom det fortfarande är kallt så finns det möjlighet att sitta i bilen och titta på skådespelet. Har med mig min gamla mamma (91 år) som trotsar kylan en kort stund för att för första gången i sitt liv få se alla dessa tranor. Själv går jag omkring och tar bilder. Även om jag varit här ganska många gånger genom åren, så är det fortfarande lika fascinerande att se alla dessa stora fåglar.
Efter besöket vid Trandansen körde vi ner till Naturum får att kolla in fågellivet där. Ganska mycket mer stillsamt där. Inga tranor. Mest skrattmåsar och grågäss. Som tur var så blev vädret bättre. Om inte varmare, så i alla fall soligare med klarblå himmel. På hemvägen stannade vi till hos Falbygdens Ost och handlade med oss lite god ost hem.

Några av den 19000 tranorna

Några av den 19000 tranorna

I formation

I formation

Grågås ligger och ruvar

Grågås ligger och ruvar

Tofsvipa

Tofsvipa

Skrattmås

Skrattmås

Annonser